27 Ocak 2014 Pazartesi

Fransız basını Amerikanlaştı mı






Gerçekten  basından gelen tepkiler karşısında şaşkınlık içindeyim….Sanki Türk basını karnesinde yıldızlı pekiyi almış, onlarca gazeteci hapiste değilmiş ve hükümetin onaylamadığı onlarca ve hatta yüzlerce Türk gazetecisi  işten atılmamış gibi  şimdi kalkıp Fransız basının ,  Fransa Cunhurbaşkanı’nın aşk skandalı  konusundaki  yumuşak  tutumu eleştiriliyor..

Fransa Cumhurbaşkanı Francois  Hollande ,  8 yıldır beraber yaşadığı ve Elysee Sarayında
 “ first lady “ olarak kabul gören  sevgilisi Valerie Trierweiler’i her dünyalı erkek gibi aldatmış ve  Fransız magazin basının bir dergisinin bunu ortaya çıkartıp dünyadaki ana akım medyanın  diline dolaması sonucu ayrılmışlardı.Oysa Fransız basının çoğuna göre  bu çok insani bir olaydı ve kişisel olarak sadece iki tarafı ilgilendiriyordu. Fransız halkı  olaya boyle bakıyordu  .Nitekim  yapılan bazı  kamuoyu yoklamalarına göre halkın yüzde 77’si Sosyalist Cumhurbaşkanı  Hollande’i destekliyordu..
Öyle ya, Hollande’in adı yolsuzluğa karışmamıştı, görevini kötüye de kullanmamış ,  halkın parasını yememişti  ve aşk skandalı ise pek halkı ilgilendirmiyordu doğrusu.

Türkiye’de Allah muhafaza hükümetin başnın adı  böyle bir aşk skandalına karışsaydi  bence Emine Hanım Valerie Trierweiler gibi sinir krizleri geçirip hastahaneye kaldırlmaz ve  zevcesi Tayyip Bey’in deyim yerindeyse gözlerini oyardı  !.Yazılı ve elektronik basın böyle bir olayın üzerine gidebilirmiydi……Orası da kuşkulu ya .  Türk basının nerdeyse tamamı
hükümete yaranmak için Gezi olaylarını yok saymıştı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında  da basında  yaşanan kutuplaşma ayyuka çıkmıştı ….Hükümetle , Cemaatçiler arasındaki kavga Türk basınının da zirve yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı’na  geri dönersek……22 yıl sonra ilk  kez 27-28 Ocak’ta Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunuyor.
Hollande,









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder