19 Mayıs 2019 Pazar

Kitap Eleştririsi

Yanında Olsaydım ( Feride Çiğdem Sönmez )

Her şey bir düşle başlamış. Sönmez'in düşü  100 yıl önce 19 Mayıs 1919'da  milli mücadele hareketinden  itibaren  çağdaş Türkiye  Cumhuriyeti kuruluncaya  ve devrimler gerçekleşinceye kadar  Gazi Mustafa Kemal'in yanında olmakmış.
 Feride Çiğdem Sönmez. bu düşünü yarattığı kimsesiz çocuk kahraman Hasan'ın gözünden yazdığı bir kitapla gerçekleştirmiş. Hasan, başından     itibaren ATAMIZA , Gazi Babam diye hitap ediyor.  Düşümüzde bile olsa bu olanağa sahip olmayı kim istemezdi!!!   Sönmez, kitabın kahramanını bir erkek çocuğu olarak yaratmasının nedenini (feministler  tarafından  tartışılabilir)  o dönemin koşullarına bağlamış.
Yanında Olsaydım adlı kitapta, Milli Mücadele, Kurtuluş, Lozan Pazarlıkları, Cumhuriyet ve Devrimler ayrıntılara çok girilmeden ana hatlarıyla anlatılmış.  Bu anlamda rehber özelliği de taşıyan bu kitap bence ilk okullarda  tarih derslerinde zorunlu bir yardımcı kitap olmayı hak ediyor.
Bu anlamlı günde bu kitaptan söz etmek bana çok iyi geldi.


2 yorum:

  1. Teşekkür ederim paylaşımınız için. Sayenizde güzel bir kitaptan haberimiz oldu. En kısa zamanda alıp okumak istiyorum..

    YanıtlaSil
  2. merhaba, nasılsınız?

    YanıtlaSil